"Η Οργάνωση της Μουσικής Πληροφορίας είναι να βιβλίο γραμμένο με αγάπη, γνώση από ένα εξαιρετικό μουσικό και μπασίστα. Ένα must-have για το σύγχρονο μαθητή, όλων των επιπέδων."

Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπασίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής)

"Όταν το ταλέντο συντροφεύει την έμπνευση κι αυτοαναλύεται σε μια πλήρη μεθοδική εξέλιξη, τότε μιλάμε για το βιβλίο του Μιχάλη Ευδαίμονα. Δεν είναι ψυχοαναλυτική αυτοβιογραφία, είναι ένα από τα τα πιο σπάνια βιβλία που έχουν γραφτεί για το 4χορδο ηλεκτρικό μπάσο κι απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς ανεξαρτήτως οργάνου γιατί αναφέρεται στους μηχανισμούς ανάλυσης, αφομοίωσης και μάθησης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ευχαριστώ τον Μιχάλη για την πρωτότυπη μέθοδό του και την προσωπική του συνεισφορά στην Ελληνική Μουσική Βιβλιογραφία..!!"

Βάσω Δημητρίου (μουσικός/ ενορχηστρωτής μουσικών έργων)

"Ένα βιβλίο για όλους τους μουσικούς που προσφέρει πολλά παραπάνω από τυπικές ασκήσεις για εξάσκηση! Μία πρωτοποριακή μελέτη πάνω στον τρόπο σκέψης και αντίληψης του μουσικού, που θα βοηθήσει όλους μας στην κατανόηση της άπειρης αυτής τέχνης!"

Καλλίσταρατος Δρακόπουλος (session drummer, συνθέτης, στιχουργός, mms instructor, Press Esc, Kal Drako)

"Διάβασα το βιβλίο του Μιχάλη και το βρήκα πολύ εντυπωσιακό, αληθινό και ρεαλιστικό. Με έναν παιδικό ενθουσιασμό και αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Μιχάλης παρουσιάζει μέσα από την βαθειά και επίπονη έρευνα και μελέτη του, τους παράγοντες που επηρεάζουν την μουσική μας ανάπτυξη και καλλιέργεια, δίνοντας μας παράλληλα, απαντήσεις σε πιο βαθειά ερωτήματα και αναζητήσεις. Είναι ένα βιβλίο το οποίο όλοι οι εν γένει μπασίστες, δάσκαλοι και μαθητές, προτείνω να διαβάσουν και να μελετήσουν. Περιμένω σύντομα και το δεύτερο μέρος."

Πέτρος Δραγούμης (μπασίστας, session μουσικός, συνθέτης)

"Ένα βιβλίο γραμμένο με μεράκι, λεπτομέρεια, ανάλυση και μεθοδικότητα που σίγουρα θα βοηθήσει κάθε μπασίστα να οργανώσει την μελέτη του, ενώ παράλληλα θα "ανοίξει" τον τρόπο σκέψης του επάνω στο όργανο. Το βιβλίο δεν στέκεται σε συνηθισμένες ψυχρές ασκήσεις αλλά συμπληρώνεται με όμορφα κείμενα βοηθώντας τον μουσικό να διευρύνει τις γνώσεις του και να κατανοήσει καλύτερα τον ρόλο του μέσα σε μια ομάδα αλλά και μέσα στην ίδια τη μουσική! Ένα χρήσιμο βιβλίο όχι μόνο για μπασίστες! Επενδύστε άφοβα!"

Μάκης Γιούλης (τύμπανα - Socrates Drank The Conium / Akis Tourkogiorgis & "The Blue Airways" / session drummer).

"Συμπυκνωμένη γνώση για μελέτη, με επιστημονικά δεδομένα δοσμένα με έναν εύληπτο και ταυτόχρονα χρηστικό τρόπο. Απαραίτητο απόκτημα για όσους θέλουν να βελτιστοποιήσουν τη μελέτη τους στο έπακρο."

Γιώργος Σταυρουλάκης (κιθαρίστας - Ο3, Burning Sticks)

"Από τη πρώτη στιγμή που έφθασε στα χέρια μου το βιβλίο αυτό, πρόσεξα κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Πέρα από την τεχνική και την πάρα πολύ καλή τοποθέτηση των γνώσεων του Μιχάλη στο Ηλ. Μπάσο αλλά και γενικότερα στη μουσική, αυτό που πραγματικά με ενθουσίασε είναι ο τρόπος προσέγγισης της μουσικής μέσα από την ψυχολογία και την ψυχοσύνθεση κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τη μουσική. Κάθε μουσικός οφείλει να λειτουργεί πρωτίστως ως άνθρωπος. Αυτό το βιβλίο όπως και κάθε άλλο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Ας μην ξεχνάμε πως είναι κατάθεση ψυχής εκ μέρους του Μιχάλη και σίγουρα αξίζει της προσοχής σας. Έστω το ελάχιστο εάν κερδίσετε από αυτό, θα είναι ένα βήμα στο να γίνετε καλύτεροι".

Παναγιώτης Χαραμής (μπάσιστας, συγγραφέας)

"Γνώση δεκαετιών συμπυκνωμένη με απίστευτα ιδιαίτερο και ευφυή τρόπο έτσι ώστε να είναι προσφιλής και κατανοητή από τον αρχάριο μέχρι και τον δάσκαλο. Στην εποχή της ταχύτατης διάδοσης της πληροφορίας η οργάνωση της μουσικής πληροφορίας που μας προτείνει ο συγγραφέαςαποτελεί καινοτομία στην σύγχρονη βιβλιογραφία , με σεβασμό προς τον υποψήφιο αναγνώστη!"

Τζούκας Γιώργος – (πιανίστας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δ.Ω.Κ., καθηγητής πιάνου)

"Η "Οργάνωση της μουσικής πληροφορίας" είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα σαν μπασίστας αλλά και για εκείνον που θέλει να αναστηλώσει τις βάσεις του."

Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιανίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής, session μουσικός)

"Με σαφές, λιτό και πλήρες κείμενο και τη βοήθεια εύστοχων σχημάτων, ο Ευδαίμων οργανώνει και επεξηγεί (εξειδικεύοντας στο μπάσο) ένα κομμάτι της μουσικής πληροφορίας θεμελιώδες, ουσιαστικό και χρήσιμο για κάθε επίπεδο. Ένα εργαλείο για μαθητές, καθηγητές και παίκτες."

Πέτρος Λαμπρίδης (μπασίστας)

"Παραμετροποίηση, ανάλυση, τάξη και φυσικά συμπυκνωμένη γνώση... ένας απόλυτος οδηγός οργάνωσης και ταχύρυθμης εκμάθησης... βιβλίο-φαινόμενο... 'χαμηλής συχνότητας'"

Δημήτρης Κλωνής (session drummer, Ο3)

"Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που συναντώ ένα βιβλίο το οποίο έχει ως κύριο σκοπό του όχι απλά να μεταφέρει μουσικές γνώσεις στον αναγνώστη , αλλά κυρίως να τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει όλη την διαδικασία του μηχανισμού με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη μουσική. Τα στάδια εκείνα δηλαδή που διαδέχονται ένα απλό μουσικό ερέθισμα μέχρι να καταλήξει στην ερμηνεία του και την αποστήθιση του."

Ιάσσωνας Ιωανίδης (μπασίστας, 48 ώρες)

"Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο όχι μόνο για μπασίστες αλλά για όλους τους μουσικούς, καθώς αναλύεται μέσα όχι μόνο η θεωρητική πλευρά της μουσικής αλλά και η ψυχολογία της μουσικής εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμού, συνδυασμένο και με άλλες πρακτικές και επιστήμες"

Δημήτρης Αγγελάκης (βιμπραφωνίστας)

"Η οργάνωση της μουσικής πληροφορίας δεν στέκεται μόνον στα ακαδημαϊκά στάνταρντ όσων αφορά προχωρημένους η αρχάριους μπασίστες άλλα εμπλέκεται πολύπλευρα στους παράγοντες που θα πρεπε να λάβουνε υπ όψιν όλοι οι μουσικοί.Το βιβλίο αυτό λύνει μυστήρια άλλα βοηθάει στο να χτιστεί μια νέα μουσική προσωπικότητα."

Γιώργος Δάφνος (session κιθαρίστας, mms guitar instructor)

"Ένα αξιόλογο βιβλίο από έναν πολύ αξιόλογο μουσικό, θα βοηθήσει οποιονδήποτε ασχολείται με το ηλεκτρικό μπάσο ανεξάρτητα από το επίπεδο του."

Δημήτρης Μουτάφης (μπασίστας, session μουσικός, συνθέτης)

"Με μεγάλη χαρά συστήνω αυτό το βιβλίο,αφενός επειδή αυτού του είδους τα βιβλία είναι λίγα και σπάνια, άλλα και αφετέρου επειδή είναι και μια έξοχη και ενδιαφέρουσα μελέτη πάνω στην μέθοδο εκμάθησης του μπάσου,αλλά και άλλων οργάνων πιθανότατα. Τον Μιχάλη έχω την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά και έχοντάς συμπράξει μαζί του μουσικά, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι από τους καλύτερους μουσικούς και δασκάλους που ξέρω. Νιώθω ότι η "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ",είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά στην ελληνική μουσική βιβλιογραφία,και ότι θα είναι πολύτιμο για όλους τους μπασίστες ανεξαρτήτως επιπέδου."

Βαγγέλης Παρασκευαϊδης (βιμπραφωνίστας, ενορχηστρωτής, κρουστός)

"Ένα μοναδικό στην Ελλάδα, τόσο απαραίτητο για το "παρεξηγημένο" μπάσο, χρηστικό βοήθημα, για την καλύτερη εκμάθησή του με φρέσκια ματιά επαγγελματία μουσικού για όλα τα άτομα που θέλουν να πάρουν ότι καλύτερο από τις σπουδές τους στο μουσικό αυτό όργανο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ακόμη και για ανθρώπους που βρίσκονται σε μουσικά σχήματα και που θέλουν να βελτιώσουν την παρουσία και τον ήχο τους."

Σάκης Κοσμίδης (κιθαρίστας, ΤΚ trio, συνθέτης, καθηγητής μουσικής)

"Άλλο ένα καλό βιβλίο, προστίθεται στην ελληνική βιβλιογραφία του ηλεκτρικού μπάσου. Μεθοδικό, καλογραμμένο με χρήσιμες πληροφορίες για το δάσκαλο το μαθητή και τον επαγγελματία μουσικό. Σε αναμονή και για το δεύτερο μέρος."

Λάκης Τζίμκας (μπασίστας, session μουσικός)

"Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω ένα βιβλίο το οποίο δεν με μαθαίνει μόνο τη μουσική αλλά το κυριότερο με μαθαίνει πως να αντιλαμβάνομαι τη μελέτη! Απλό,με λόγια κατανοητά σου δίνει τη δυνατότητα να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου σε νότες...Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν βαρεθεί την 'ξύλινη γλώσσα' του ωδείου."

Νάνσυ Σημεονίδου (φωνή, Burning Sticks)

"Το βιβλίο σου δίνει κάποιες ξεκάθαρες πληροφορίες για την οργάνωση της σκέψης όσον αφορά την μουσική. Οι πληροφορίες που δίνει είναι τόσο ξεκάθαρες που όσο συνεχίσεις να το διαβάζεις σταματάς να βαριέσαι. Γιατί οι περισσότεροι από εμάς βαριόμαστε όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο. Οπότε είναι τόσο αληθινό και ξεκάθαρο που κάνει την βαρεμάρα να φοβάται."

Βασίλης Καλιστρίδης (session drummer, 48 Ωρες, The Good Demons)

"Πραγματικά εξαιρετική η δουλειά που έχει κάνει ο Μιχάλης Ευδαίμων. Η ιδέα είναι πρωτοποριακή και πολύ σημαντική, αυτό το ήξερα. Διαβάζοντας το όμως συνειδητοποίησα ότι έχει αφιερώσει σημαντικό χρόνο πετυχαίνοντας υψηλούς ακαδημαϊκούς στόχους.Το βιβλίο είναι και από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οδηγούς σε όλα τα επίπεδα."

Χάρης Χαραλάμπους (μπασίστας, session μουσικός)

"Η "Οργάνωση της μουσικής πληροφορίας" εμπεριέχει όλη την ουσία του βιβλίου στον τίτλο του. Η λέξη "οργάνωση" είναι το κλειδί που ψάχνει κάθε μουσικός στην μελέτη του και στην γενικότερη εκπαίδευση του στη μουσική. Αναλυτικό, ουσιώδες και πάνω από όλα ευκολοδιάβαστο χωρίς περιττές γενικότητες που αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη."

Κώστας Πατσιότης (κοντραμπασίστας, session μουσικός)

spinner