Τα νέα μου

Μαρία Μανουσάκη "Sole Voyage "

To Σαββατο στις 11 Ιουνίου η Μαρία Μανουσάκη παρουσιάζει την μουσική της 'SOLE VOYAGE"

Μαζί της οι
Γιάννης Κιμκιρίδης πιάνο
Μιχάλης Ευδαίμων μπάσο
Κώστας Αναστασιάδης Drums
Tigran Sargsyan πνευστά

Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος 10 ευρώ με ποτήρι κρασί

KELARI
694 516 0385
21 0321 0239
Αδριανού 3, Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ "Θησείο", 105 55

https://www.facebook.com/events/892052284238834/

LAB Ilioupoli Music Education

Το πρώτο live των μαθητών μας είναι γεγονός!!!
Με μεγάλη χαρά λοιπόν σας καλούμε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Holy Wood Stage (www.holywoodstage.gr) στις 16:00 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη!
Ωρα προσέλευσης 15:30
Ωρα έναρξης 16:00

https://www.facebook.com/events/270496533301693/

8 ΣΧΗΜΑΤΑ, 23 ΜΟΥΣΙΚΟΙ, 3 ΗΜΕΡΕΣ. Το 14ο Preveza Jazz Festival επιστρέφει με ένα τριήμερο γεμάτο μουσική.
Αυτήν την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, ξεκινάει το 14ο Preveza Jazz Festival.
Την πρώτη ημέρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον δεκατριάχρονο μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, Σπύρο Γάτο σε blues standards για πιάνο. Στη σκηνή θα ακολουθήσουν ο θρύλος της τζαζ ροκ σκηνής στην Τσεχία των 70’ς, δεξιοτέχνης του πιάνου, Μartin Kratochvil και ο Αμερικάνος βιρτουόζος κιθαρίστας Tony Ackerman. Τη βραδιά θα κλείσει η νέα αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας με το ηχόχρωμα «μαύρης» ντίβας Idra Kayne.
Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 σειρά έχει το Λουξεμβούργο με τους Pol Belardi's Force ένα καθιερωμένο νεανικό τρίο με επιρροές από τζαζ, κλασσική, ποπ, χιπ-χοπ κα. Την σκυτάλη παίρνει το International All Stars group που εκπροσωπεί την Ολλανδία και αποτελείται από τους Ineke, Dimitriadis, Stanik και Guilfoyle. Toυς ενώνει η αγάπη για τον Thelonius Monk. Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τους Αθηναίους Funky Lab με επιρροές από 70’ς μέχρι σύγχρονο ποιοτικό funk. Στην κιθάρα ο εξαιρετικός Πρεβεζάνος μουσικός Θάνος Παγκράτης.
Την Κυριακή 29 Μαΐου θα υποδεχθούμε αρχικά τους Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία με την βραβευμένη πιανίστρια Naoko. Θα ακολουθήσει ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός Beat Kaestli με έδρα τη Ν. Υόρκη με το Marc Perrenoud Trio. Το 14ο Preveza Jazz Festival θα κλείσουν οι πολλά υποσχόμενοι ντόπιοι Blue Tone Quartet.
Έναρξη: 21:00 Στην παραλία Πρέβεζας μπροστά στα Δικαστήρια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το ΚΟΙΝΟ
Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής :
Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Σπύρος Γάτος (Πρέβεζα)
Kratochvil / Ackerman (Τσεχία)
Idra Kayne (Eλλάδα)

Σάββατο 28 Μαΐου 2016
Pol Belardi's Force (Λουξεμβούργο)
Ineke / Dimitriadis / Stanik / Guilfoyle Group (Ολλανδία)
Funky Lab (Eλλάδα)
Κυριακή 29 Μαΐου 2016
Naoko Sakata Trio (Σουηδία)
Beat Kaestli & Marc Perrenoud Trio (Ελβετία)
Blue Tone Quartet (Πρέβεζα)
Οργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας, Preveza Jazz Festival.
Υπό την αιγίδα των πολιτιστικών τμημάτων των Πρεσβειών Τσεχίας Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Σουηδίας και Ελβετίας.

Tην Παρασκευή 27 Μαΐου οι Κ-13 Live στο Rockstories στον Πειραιά!

Οι K-13 είναι 5 παλαβοί φίλοι που έχουν τρέλα με κλασικά pop & ραδιοφωνικά hits των 80s-90s τα οποία και μεταμορφώνουν με απίστευτη rock διάθεση και ενέργεια! Rihanna, Jessie J, Bruno Mars, Pharrell Williams, Michael Jackson, Britney, Jamiroquai, Prince & NSYNC είναι μερικά από τα ονόματα που σας περιμένουν σε ενορχηστρώσεις έκπληξη!

Είσοδος ελεύθερη!

https://www.facebook.com/events/1027710563991111/

Guitar Experience Fest 2016 ± Kookoo, 26/05/2016

Με πηγή έμπνευσης το καθιερωμένο κιθαριστικό G3 festival του Joe Satriani από to 1996, έρχεται το απόλυτο Guitar Experience Fest στην Αθήνα με 3 από τους δυνατότερους νέους Έλληνες παίκτες!!

Sakis Dovolis, Irene Ketikidi & Manti μαζί στη σκηνή του Kookoo με σκοπό να τιμήσουν το rock & blues ιδίωμα παρουσιάζοντας τις αυθεντικές τους συνθέσεις, και φέρνοντας κοντά όλους τους οπαδούς και φίλους της ηλεκτρικής κιθάρας.


Χορηγοί επικοινωνίας:
http://www.guitarspot.gr/
http://www.musicaccessories.gr/
http://feelarocka.com/
http://rockoverdose.gr/


Irene Ketikidi

Μια εντυπωσιακή κιθαρίστρια, ταλαντούχα συνθέτης με προσωπική δισκογραφία και παραστάσεις ταυτόχρονα σε Αγγλία, Ελλάδα και λοιπή Ευρώπη είτε με το δικό της σχήμα είτε ως session μουσικός σε μεγάλες περιοδείες – η Ειρήνη Κετικίδη είναι από τις πλέον καταξιωμένες μουσικούς στο χώρο της solo rock κιθάρας.

To πρώτο solo instrumental album της “Martial Arts & Magic Tricks” κυκλοφόρησε το 2013 στην Αγγλία, όπου και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από μεγάλους παίκτες όπως ο Guthrie Govan, ο Greg Howe, η Jennifer Batten αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Joe Lynn Turner. Με το κομμάτι "Rambler" είχε ήδη πάρει τα εύσημα από τον ένα και μοναδικό Steve Vai, μετά από ζωντανή της εμφάνιση μπροστά του στο Guitar Nation του Λονδίνου το 2010. Το album έχει συμπεριληφθεί σε βράβευση για κιθαρίστριες από όλο τον κόσμο στο ιστορικό Ιαπωνικό περιοδικό Young Guitar, καθώς επίσης και σε άρθρα με υπέροχες κριτικές από τα μεγάλα Ιταλικά περιοδικά Guitarlist και Guitar Club.

Από το 2014, η Ειρήνη συμμετέχει επίσης ως sponsored artist στα κορυφαία trade shows NAMM (Los Angeles, CA) και Messe Frankfurt (Γερμανία) με τις εταιρίες Orange, Rotosound, Klotz, Xotic, Gruv Gear και XVive Audio. Ο επόμενος δίσκος της, με τίτλο "MoFoLand", είναι στο στάδιο της παραγωγής και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Μαζί στη μπάντα της οι εξαιρετικοί Michael Evdemon (μπάσο), Dennis Marakakis (τύμπανα) & Matthew Petropoulos (κιθάρα).

https://www.facebook.com/ireneketikidi/
https://itunes.apple.com/us/album/martial-arts-magic-tricks/id609417008


MANTI

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2016 από τον Anthimos Manti, κιθαρίστα του group. Οι MANTI είναι ένα project με πολλούς μουσικούς. 5 τραγουδιστές, 4 μπασίστες, 5 drummers και 3 keyboard players.

Το πρώτο τους album "Dark Obsession" περιλαμβάνει 10 κομμάτια τα οποία εκφράζουν διαφορετικά στυλ μουσικής ωστόσο όλα ακολουθούν την αμερικάνικη pop rock.

Τα μέλη που συμμετειχαν στο album τους είναι ο Aristotelis Mavropoulos και ο George Margaritopoulos στα φωνητικά, ενώ οι Dimitris Tiktopoulos, Max Mcpherson και George Gakis είναι οι guest τραγουδιστές τους.

Άλλοι μουσικοί: Paraskevas Nikolaou, Vangelis Christodoulou, Nikos Efthimiadis, Bill Gagavouzis στο μπάσο, Makis Alefragis, Dimitris Skouras, George Baltas, Alex Archodis και Tasos Ikonomidis στα drums, Stathis X, Kletsidis Kostas και Andrew Complainer στα keyboards.

https://www.facebook.com/mantiband
https://itunes.apple.com/us/album/dark-obsession/id1096139006


Sakis Dovolis "Trio"

Το “Sakis Dovolis Trio”, είναι ένα solo-artist project το οποίο δημιουργήθηκε το 2013, έχει ως έδρα την Κοζάνη και αποτελείται από τους Σάκη Ντοβόλη – Guitars, Vocals, Φώτη Ντοβόλη – Bass, Back vocals και Ξενοφώντα Κοσμά – Drums. Από την ίδρυση του, το Trio, έχει κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα το headlining της πρώτης μέρας του Skopje International Blues & Soul Festival, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως ένα από τα δυναμικότερα Blues - Rock Trio της χώρας. Αυτή την περίοδο, ετοιμάζεται η πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας με τίτλο “Introduction”.

https://www.facebook.com/sakisdovolistrio


Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 5 euro

Ολική επαναφορά των Κ-13 στο Rockwood!

Με δροσιστική διάθεση, χρωματιστές φάτσες και αποφασισμένοι να μετατρέψουν τη 19η Μαΐου στη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, οι 5 παλαβοί αυτοί φίλοι θα είναι στο top στέκι της Αθήνας για ένα ακόμα άπειρα απίθανο live.

Οι K-13 έχουν τρέλα με κλασικά pop & ραδιοφωνικά hits των 80s-90s τα οποία και μεταμορφώνουν με απίστευτη rock διάθεση και ενέργεια! Rihanna, Jessie J, Bruno Mars, Pharrell Williams, Michael Jackson, Britney, Jamiroquai, Prince & NSYNC είναι μερικά από τα ονόματα που σας περιμένουν σε ενορχηστρώσεις έκπληξη.

Βασ. Ηρακλείου 2 & Πατησίων 46, Μουσείο, Αθήνα
(5 λεπτά από τον ηλεκτρικό σταθμό Βικτώρια)
Κρατήσεις: 2155010941 - 6980762062 (τηλ. κρατήσεις καθημερινά από τις 19:00)
4€, μόνο στο πρώτο ποτό/μπύρα/κρασί κ.τ.λ. αντί εισόδου

https://www.facebook.com/events/457833381079591/#

FUNKY LAB Live στην Afrikana - the Jazz Bar
Παρασκευή 13 Μαΐου.

Ιεροφαντών 13 (συνέχεια οδού Κεραμεικού)

Οι Funky Lab γεννήθηκαν σε μουσική σχολή.
Δύο καθηγητές και τρεις μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους. Ο Μάριος είχε την ιδέα, ο Μιχάλης την πίστεψε και ακολούθησαν ο Ιορδάνης , η Κατερίνα και ο Θάνος.

Το ρεπερτόριο αφορά από τα 70’s μέχρι και σύγχρονη Funk. Από Graham Central Station, The Isley Brothers, Ohio Players, Solomon Burke, The Jacksons, Sly & The Family Stone μέχρι Phat Phunktion, Milo Z, Paulo Mendonça και Dumpstaphunk!

Η απόδοση είναι σφιχτό, δυναμικό, καλά δουλεμένο, ποιοτικό Funk!

Funky Lab:
Ιορδάνης Ακριτίδης: Φωνή
Κατερίνα Λιάκη: Πλήκρα
Θάνος Παγκράτης: Κιθάρα
Μάριος Ιωάννου: Τύμπανα
Μιχάλης Ευδαίμων: Μπάσο
Φαίη Καραστεργίου: back vocals

μπύρα 3.5 ευρώ
κρασί 5 ευρώ
ποτό 7 ευρώ
κοκτέιλ 8 ευρώ
(στο πρώτο ποτό 4ευρώ για τους μουσικούς)
ελάχιστη κατανάλωση: 7ευρώ

https://www.facebook.com/events/1749369481941782/

George Stavroulakis trio
ΣΠΙΤΙ Art Bar
Ευπατριδών 7
22:00

Ο Γιώργος Σταυρουλάκης είναι ένας πολυϊδιωματικός κιθαρίστας με έμφαση στη σύγχρονη jazz. Από το 2006, είναι μέλος πολλών ετερόκλητων μουσικών σχημάτων και έχει μοιραστεί την σκηνή με μερικούς από τους πιο δραστήριους και καταξιωμένους jazz μουσικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Joey Alexander, Jay Rodriguez, Κώστα Κωνσταντίνου, Γιώργο Γεωργιάδη, Σεραφείμ Μπέλλο, Περικλή Τριβόλη, Sam Marlieri, Παντελή Μπενετάτο, Βαγγέλη Στεφανόπουλο κ.α., είναι ενεργός από το 2012 με το jazz τρίο "Ο3" με τους Δημήτρη Κλωνή και Μιχάλη Ευδαίμων αλλά και με τους "Triplicity" με τους Πάνο Βασιλόπουλο και Παναγιώτη Μπουραζάνη. Ο Γιώργος έχει βραβευτεί ως το "best guitar performance" στο παγκόσμιο φεστιβάλ Master-Jam που πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας το 2013.

Στο τρίο του των πλαισιώνουν οι Μιχάλης Ευδαίμων στο ηλεκτρικό μπάσο και Γιώργος Κωστελέτος στα τύμπανα με στόχο την εκτέλεση αλλά και διασκευή έργων από καλλιτέχνες όπως οι John Coltrane, Jack Dejohnette, Adam Rogers κ.α. αλλά και δικών τους originals.

Επιβάρυνση 3 ευρώ στο πρώτο ποτό

https://www.facebook.com/events/1750265358590725/

AZZ GUITAR FESTIVAL 23 & 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με τα κομμάτια να διαδέχονται το ένα το άλλο, περνώντας από το κλασσικό Blues, στο Bebop, το Funky την Acid Jazz,αλλα και την Jazz Fusion αίσθηση μέσα από γνωστά jazz και blues
standards, αλλά και original συνθέσεις των γκρουπς θα πραγματοποιηθεί το διημερο 'JAZZ GUITAR FESTIVAL'
στο 'Κελαρι Athenaeum' στις 23 και 24 Απριλη

ΣΑΒΒΑΤΟ 22.30

''The Western Syphilization Group''

''Guitar On The Go''

''Hot Organic Trio''

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.30

''Sakis Tsinoukas Trio''

''George Kontrafouris Baby Trio''

''Konstantinos Stouraitis Trio''

Είσοδος 5 ευρώ

LAB Drum Day | Tony Royster Jr & Mike Kapilidis

Κυριακή 17 Απριλίου 6μμ

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν από τους διασημότερους drummers του κόσμου,
τον Tony Royster Jr, για ένα σεμινάριο που θα μείνει αξέχαστο!

Το μοναδικό αυτό event θα ανοίξει ένας απ' τους κορυφαίους Έλληνες drummers, ο Μιχάλης Καπηλίδης.

Συμμετέχουν Μιχάλης Ευδαίμων στο ηλ. Μπάσο και η Κατερίνα Λιάκη στα Πλήκτρα!

*Εισιτήρια προπωλούνται στο LAB Music Education (Σουλτάνη 12, Εξάρχεια | 210 38 39 400 | info@labmusiceducation.gr)
Προπώληση (μέχρι και τις 9 Απριλίου): 15€
Προπώληση (11-16 Απριλίου) & ταμείο: 20€
*Δυνατότητα αποστολής πανελλαδικά
**Περιορισμένα εισιτήρια σε ειδική τιμή για τους ενεργούς μαθητές του LAB.

Kookoo Live Music Bar
Ιάκχου 17, 11854 Athens, Greece